Home
DR1: Flere vikarer i folkeskolen har ingen læreruddannelse

DR1: Flere vikarer i folkeskolen har ingen læreruddannelse

Lærervikaren har en stor database med læreruddannede

Lærervikaren.dk giver mulighed for skoleledere at få overblik over kompetencer ved deres vikarkrops. Samtidig giver lærervikaren.dk adgang til en stor database med læreruddannede og andre med stærke kompetencer, som man kan forespørger at få ind i ens vikarkorps.

Systemet giver skolerne mulighederne for at dele vikarer imellem sig.

I dag skriver Danmarks Radio følgende:

Vikartimerne i de danske folkeskoler er steget med 50 procent det seneste år, viser de seneste tal fra kommuner og regioner.

vikarbehovet uuddannede artikel ny2Samtidig med, at de uuddannede vikarer fylder mere i folkeskolen, er antallet af vikartimer steget med mere end 50 procent. © DR

 

Antallet af uudannede vikartimer i folkeskolen er steget i løbet af det seneste år.

I september 2014 var 86 procent af vikartimerne styret af vikarer, der ikke er uddannet som folkeskolelærer, hvilket er en stigning på syv procentpoint i forhold til 2013.

27 procent flere vikarer

Det er ikke kun omfanget af uuddannet arbejdskraft, der er steget igennem det seneste år. Antallet af vikartimer er nemlig også steget.

Hvor der i 2013 frem til september var timer nok til at dække 830 fuldtidsstillinger, er det i 2014 steget med 50 procent til 1265 fuldtidsstilinger.

Samtidig er antallet af reelle vikarer steget med omkring 27 procent.

Oplysninger hentet fra:

http://www.dr.dk/Nyheder/Indland/2014/12/04/124257.htm

dreamhost domain registration .